Jaap van Vliet

Jaap van Vliet begon zijn loopbaan in de bouw. De door hem in 1980 opgerichte onderneming was gespecialiseerd in hydraulisch koppensnellen en betonbewerkings- en amoveertechnieken, later uitgebreid met diverse recycling- en afvalinzamelingssystemen. In 1989 werd hem voor zijn innovatieve activiteiten de Eimert Sinnoo-prijs toegekend. In 1990 verkocht hij zijn onderneming aan BFI, tegenwoordig Sita, en bleef hij nog 6 jaar directeur recycling en special services bij dat bedrijf.

Vanaf 1996 is Jaap van Vliet zelfstandig actief als directeur van verscheidene vennootschappen op het gebied van projectontwikkeling, in- en verkoop van vastgoed en het beheer daarvan en projectmanagement bij verkoop, overname en bedrijfssanering.
Zo is hij betrokken bij de herexploitatie van diverse projecten, zoals van het gedeelte verhuurappartementen van het luxe servicecomplex Résidence Essenburgh te Rotterdam.

Tevens werkt hij met prof.dr.ir.drs. Pieter Krijgsman aan diverse recycling-oplossingen.

Ook in de sport heeft Jaap van Vliet zijn sporen verdiend. Hij behaalde als bakkenist meerdere Nederlandse en Europese titels in de zijspan-cross, werd tweemaal Sportman van Gouda, haalde de trike- en quad-klasse vanuit Amerika naar Nederland en zette eigen teams op. In 1987 startte hij een professionele triatlonploeg. Sinds 1996 is hij met een uitgesproken visie actief in de drafsport.

terug